Θα τρέξω για το χωριό!

geriatrix

Είχε περάσει τα 90 ο Ιπποκράτης αλλά το σαράκι των εκλογών δεν έλεγε να τον αφήσει. Πάντα, σε κάθε τοπική αναμέτρηση, ήταν παρών. Είχε υπάρξει κοινοτάρχης, πάρεδρος, κοινοτικός σύμβουλος. Από όλα τα πόστα είχε περάσει. Την ώρα της κάλπης έμοιαζε να ξαναγεννιέται. Την ώρα του σταυρού ξέχναγε τα χρόνια του, τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς του, το ζάχαρο και τα άλλα προβλήματα υγείας που του είχε σωρεύσει η ηλικία.

Έτσι και όταν προέκυψε η θύελλα που ακούει στο όνομα «Καλλικράτης» το 2010, που συνένωσε όλες τις πρώην κοινότητες σε ένα Δήμο μεγαθήριο, ο Ιπποκράτης δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Τα συμφώνησε για να κατέβει υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο. Το ανακοίνωσε περιχαρής στους χωριανούς βράδι στο καφενείο. Όλοι του είπαν τα τυπικά «καλή επιτυχία», «καλή δύναμη». Μόνο ο Σωτήρης, γνωστό πειραχτήρι του πέταξε δήθεν αδιάφορα: «δεν τα παρατάς κυρ Ιπποκράτη, αλλάξαν οι καιροί, δεν κοιτάς την ηλικία σου;». Ο υποψήφιος θύμωσε στ’ αλήθεια και ζήτησε το λόγο. «Και σαν τι θα προσφέρεις τώρα πια στα χρόνια σου;» του είπε ο άλλος. «Εγώ; Εγώ ρε θα τρέξω για το χωριό!» του αποκρίθηκε οργισμένα ο Ιπποκράτης, πήρε το μπαστουνάκι του και κίνησε αργά αργά να φύγει.

Έγιναν οι εκλογές κι ο Ιπποκράτης, ξαγρύπνησε περιμένοντας το μέτρημα των σταυρών. Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Για δέκα σταυρούς (ποιοι να ήταν αυτοί οι δέκα που τον κορόιδεψαν άραγε;) την έχασε την εκλογή. Στενοχωρήθηκε βέβαια κι έκανε και τρεις μέρες να φανεί στο καφενείο. Όταν εμφανίστηκε, ο Σωτήρης δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει αλάτι στην πληγή:

«Εμ στα λέγαμε κυρ Ιπποκράτη ότι αλλάξαν οι καιροί αλλά δεν μας άκουγες»

«Καλά Σωτηράκη, γελάτε τώρα, αλλά στις επόμενες εκλογές θα την πάρετε πληρωμένη την απάντηση!».

Τι ρωτήσατε; Αν είναι ο Ιπποκράτης υποψήφιος στις τωρινές εκλογές; Μα θέλει και ρώτημα; Και βέβαια είναι.  

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s