Να πρατιγάρεις στο Κάρντιφ – η πρωτοχρονιάτική μου ιστορία *

Night Ship

Δεν θ’ αργούσε να φανεί το λιμάνι του Κάρντιφ. Είχαν κόψει μίλια για να πέσουν δίπλα και να πρατιγάρουν, κι είχε πέσει στη βάρδια του, τρίτος καπετάνιος βλέπεις. Βγήκε από την τιμονιέρα στην κόντρα γέφυρα. Ομίχλη πυκνή, αδιαπέραστη, νερά σκοτεινά. Ραντάρ ξεραντάρ τα μάτια σου δεκατέσσερα, του είχε παραγγείλει ο καπετάνιος. Άναψε τσιγάρο κι όπως έκανε να πιάσει τον αναπτήρα, άγγιξε τη φωτογραφία. Δεν χρειαζόταν να τη δει, την είχε τυπωμένη στον νου του. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Ματίνα η γυναίκα του, η μεγάλη του η Ρόζα κι ο μικρός ο Γιάννης. Μια εικόνα ζεστασιάς, με χαμόγελα σπιτίσια, αγαπημένα. Κάτι τέτοια σε κάνουν να νιώθεις πιο πυκνή την ομίχλη, πιο ξυραφιασμένη την παγωνιά. Κοίταξε τους δείκτες του ρολογιού με το φώσφορο. Κόντευαν μεσάνυχτα.

Άξαφνα, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα τρύπησαν την ομίχλη, όπως έπλεαν με τις μηχανές κράτει. Άκουγες σε δευτερόλεπτα τη βροντή τους. Το Κάρντιφ υποδεχόταν τη νέα χρονιά. Σκέφτηκε τα αγιοβασιλιάτικα βαποράκια στο νησί, τα χαμόγελα των κοριτσιών, τη μυρωδιά ζεστού σπιτιού και βασιλόπιτας. Πέταξε το τσιγάρο στα μαύρα τα νερά και ξαναμπήκε στην τιμονιέρα… Ο ναύτης στο τιμόνι τον κοίταξε παράξενα. «Διαβολόκρυο, ρε Λάζαρε» του είπε αμήχανα «κάνει τα μάτια σου να τρέχουν». «Και του χρόνου σπίτια μας, καπτάν Κώστα» απάντησε ο ναύτης που κατάλαβε και συνέχισε να κοιτάει πορεία και πυξίδα.

*Η συμμετοχή μου  στα πλαίσια δι-ιστολογικού αφιερώματος, μετά από πρωτοβουλία του Βιβλιοθηκάριου που δημοσιεύτηκε στο  πρωτοχρονιάτικο φύλλο της Αυγής . Συμμετείχαν με εξαιρετικές ιστορίες οι : Silentcrossing /Χαμένα Επεισόδια / Nefosis / Ruby / Καραντί / Αντιδρασέξ / Βιβλιοθηκάριος / PassionFlower/ Αναγεννημένη / Μπανάνα / George Le Nonce.

Για το Χριστουγεννιάτικο φύλλο είχαν γράψει επίσης εξαιρετικά οι: Βυτίο / Τσαλαπετεινός / Ιφιμέδεια / Ποδηλάτισσα / Κυνοκέφαλοι / Ο Ήχος του Ανέμου

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Να πρατιγάρεις στο Κάρντιφ – η πρωτοχρονιάτική μου ιστορία *

  1. Παράθεμα: Δεν είναι το δέντρο μου! | ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ

  2. Παράθεμα: Γιορτές; Όχι δα | Αναγεννημένη

  3. Παράθεμα: μπεν μαρί | part II

  4. Παράθεμα: Σκορπισμένοι | Silentcrossing's Blog

  5. Παράθεμα: Εκεί που κρέμεται η κλωστή | Τα Χαμένα Επεισόδια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s