Τα λαμόγια είναι παντοτινά

LAMOGIA1

Στο σχολείο ήταν από τους μαθητές τους μέτριους προς καλούς που αναπλήρωναν τα κενά με εντατικά φροντιστήρια καθώς και έμμεσες πιέσεις, εφόσον η οικογένεια ήταν από τις καλές οικογένειες της πόλης.

Σπούδασε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, οικονομικά τι άλλο; Αυτό τον προφύλαξε και από τα πάθη της δεκαετίας του 1980, φοιτητικές παρατάξεις, αμφιθέατρα και τα σχετικά. Κάτι που αποδείχθηκε πολλαπλά χρήσιμο στη συνέχεια. Ήταν αχρωμάτιστος.

Στρατιωτικό έκανε ως βυσματίας δόκιμος σε γραφείο. Κάποιοι που υπηρέτησαν τον ίδιο καιρό έχουν να λένε για το γλείψιμο στους ανωτέρους και την περιφρόνηση στους κατωτέρους που έδειχνε.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, εμφανίστηκε στην πόλη ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ανάπτυξης, επενδύσεων με γραφείο και καρτούλες απαραίτητα δίγλωσσες.

Οι άκρες της οικογένειας του φάνηκαν χρήσιμες. Παρότι ορκιζόταν στον ιδιωτικό τομέα, όλες τις δουλειές του τις έκανε με το δημόσιο. Μελέτες, μάρκετινγκ πλαν, αναπτυξιακά προγράμματα, όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω. Τον βόλευε κιόλας ότι ήταν αχρωμάτιστος, ουδέτερος δηλαδή και τεχνοκράτης. Πράγμα που σήμαινε ότι τα είχε εξίσου καλά και με τις δυο κυβερνώσες παρατάξεις, ανάλογα με το που φυσούσε ο αέρας.

Όσους μιλούσαν για πολιτική τους έπαιρνε συχνά στο ψιλό. Τα πράγματα ήταν ουδέτερα και αποστειρωμένα. Δυο και δυο κάνουν τέσσερα, έλεγε. Άσχετο ότι στη δική του την τσέπη κατέληγαν πέντε.

Αργότερα, όταν ήρθε στο προσκήνιο ο «πυρετός του χρηματιστηρίου», φούσκα τον αποκάλεσαν αργότερα, ήταν και πάλι ενεργά παρών. Με δική του χρηματιστηριακή από εκείνες που τζογάριζαν συντάξεις και μηνιάτικα των αχόρταγων και άπληστων ηλιθίων. Σερβίριζε μάλιστα και κάτι φληναφήματα περί αναδιανομής και «λαϊκού καπιταλισμού». Και καθώς τα υπέρογκα κέρδη ήταν τελικά μόνο εικονικά ποσά στις οθόνες των υπολογιστών αναγκάστηκε να φύγει νύχτα.

Επέστρεψε όμως όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός, κι όταν τη λαμογιά με τα χρηματιστήρια μπόρεσε να την αποδώσει στη γενικότερη καταστροφή. Άρα; Άρα εκείνος καθαρός, άσπιλος και αμόλυντος.

Ανακατεύτηκε με κάτι μυστήριες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με κρατική (κρατικότατη) χρηματοδότηση. Έπαιξε μπάλα στην πράσινη ανάπτυξη με κάτι σκοτωμένα φωτοβολταϊκά.  Χώθηκε σε υπερτιμολογημένες συμβάσεις με ψηφιακές συγκλίσεις και ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Εν ολίγοις ο τύπος, πουλώντας στην ουσία αέρα κοπανιστό όλα αυτά τα χρόνια  έβγαζε το παντεσπάνι του. Και το εξοχικό, και το τζιπ και το σκάφος του. Κι αυτόν τον αέρα τον κοπανιστό τον αγόραζε πανάκριβα το κράτος και όσοι το διαφέντευαν. Ήξερε να ελιχθεί, να γλείψει, να κολακέψει, να χρηματίσει, να εκβιάσει…

Ούτε όταν ήρθαν τα μνημόνια-δαιμόνια πτοήθηκε. Σιγά μην κώλωνε. Διάλεξε μεριά. Υπέρ των εχόντων την εξουσία, εννοείται. Κατακεραύνωνε όσους δήθεν παρασιτούσαν με περισπούδαστη γλώσσα. Τους άχρηστους, τους τεμπέληδες, τις συντεχνίες. Μιλούσε και ήταν σα να άκουγες editorial μεγάλων συγκροτημάτων τύπου.  Πέρσι το καλοκαίρι ταρακουνήθηκε κάπως με τις εκλογές, αλλά ευτυχώς ήρθαν υπεύθυνες δυνάμεις στα πράγματα και διατηρήθηκε η (κερδοφόρα και πολύτιμη γι’ αυτόν και τις δουλειές του) σταθερότητα.

Τις προάλλες, σε διπλανό τραπέζι, επιχειρηματολογούσε για το ξεχειλωμένο δημόσιο και το συμμάζεμα του. Χρησιμοποιούσε και την χιλιοειπωμένη παραβολή που έχει να κάνει με την ομελέτα, τα αυγά της και τα τσόφλια τους. Σε μια στιγμή μάλιστα σήκωσε τον τόνο της φωνής μιλώντας για τους «άχρηστους και τεμπέληδες εκπαιδευτικούς».

Ένας φίλος μου ψιθύρισε αργότερα ότι ο φωστήρας που σας διηγήθηκα, ανακατεύεται με Εταιρείες Αξιολόγησης. Τι αξιολόγησης; Δομών και προσωπικού, μου απάντησε. Αλληλούια, σκέφτηκα. Τα λαμόγια είναι σαν τα διαμάντια. Παντοτινά.

lamogia2

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Τα λαμόγια είναι παντοτινά

 1. Παράθεμα: Τα λαμόγια είναι παντοτινά | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

 2. Ο/Η aqua λέει:

  Ωραίο!.. δυστυχώς

 3. Ο/Η ΠΕΤΡΟΣ λέει:

  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις «φαμίλιες». Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ

 4. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s