Δίκιο έχει μωρέ ο άνθρωπος…

gr turkey 1

Μια από τις πρώτες δημόσιες εκδηλώσεις για ελληνο τουρκική φιλία και συνεννόηση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, αρχή της δεκαετίας του 1990. Ήταν η «Κίνηση Δημοσιογράφων» που την είχε διοργανώσει. Ενημερωτικά, λίγα χρόνια πριν, κανείς δεν πήγαινε ούτε ερχόταν απέναντι. Κι όσοι είχαν πάει απέναντι κι είχαν ανακαλύψει ότι οι γείτονες δεν έχουν κέρατα και ουρές, ήταν στο στόχαστρο. Μειοδότες, πράκτορες της ΜΙΤ (σιγά μην πηγαίναμε στη ΜΙΤ, α λα αμερικάνα είναι τα καλά λεφτά).  Τέλος πάντων, γίνεται η εκδήλωση. Εμείς κι εμείς, δισταχτικά. Καμιά πενηνταριά άνθρωποι. Μιλάνε οι δικοί μας, μιλάνε οι αλλόφυλοι με μετάφραση. Όμορφα λόγια, ζεστά. «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». Γενική συναίνεση. Εκεί έγινε η φάση που μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Ακούμε πίσω μας  τον υπέργηρο συμπολίτη (πως στην ευχή, είχε βρεθεί στη συγκέντρωση με το κουστουμάκι και τη γραβατούλα του; ίσως πήγαινε αλλού) να συμφωνεί μεγαλοφώνως. «Δίκιο έχει μωρέ ο άνθρωπος, τι μας φταίξανε οι Τούρκοι; οι κωλοΜυτιληνιοί τα κάνουν όλα!»…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Δίκιο έχει μωρέ ο άνθρωπος…

  1. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν το 1989, που μια παρέα φίλων απ’ τη Χίο, με τρεις μοτοσυκλέτες περάσαμε απέναντι και κάναμε συνολικά 3000 χιλιόμετρα φτάνοντας Καππαδοκία, μέσω Προύσας, Πόλης, Άγκυρας και πολλών ενδιάμεσων στάσεων σε ξεχασμένα (απ’ το Τουρκικό κράτος) χωριά.
    Αρχικά το παίζαμε Ευρωπαίοι (Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι, ανάλογα πως μας έκοβαν), ακολουθώντας κάποια ηλίθια ελληνική οδηγία, μέχρι που κάποιος που ήξερε να διαβάζει πινακίδες οχημάτων μας την είπε: «Γιατί δεν λέτε οτι είστε Έλληνες; Εμείς είμαστε καρντάσια. Ο Οζάλ με τον Παπαντρέου έχουν το πρόβλημα…»
    Αυτό ήταν!
    Από κει και πέρα λέγαμε Έλληνες και να τα κεράσματα, να οι φιλοφρονήσεις, να οι ευχές για καλό ταξείδι και καλή συνέχεια, να και η βοήθεια, εν μέσω Ραμαζανίου, όταν η μια μοτοσυκλέτα αντιμετώπισε πρόβλημα!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s