Καζαμίας 2012!

Ιανουάριος

Ανασχηματισμός της συγκυβέρνησης. Οι προαλειφόμενοι για ηγέτες του ΠΑΣΟΚ αποχωρούν οικιοθελώς. Τη θέση τους παίρνουν εξωκομματικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και ικανοτήτων. Την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και το κρίσιμο Υπουργείο Οικονομικών, αναλαμβάνει, αποφυλακιζόμενος, ο Γέροντας Εφραίμ. Θεωρείται τεχνοκράτης με γνώσεις υψηλού επιπέδου περί τα οικονομικά και με πολύτιμες προσβάσεις στην ομόδοξη Ρωσία. Τα πλήθη των πιστών πανηγυρίζουν, οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα, ο Σκάι μεταδίδει εορταστικό πρόγραμμα σε 24ωρη βάση.

 Φεβρουάριος

Ο μήνας των μασκαράδων. Η τελευταία Κυριακή των Απόκρεω κηρύσσεται ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στο πολιτικό σύστημα. Ο (ακόμα) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται να πράξει το καθήκον του και θα ανοίξει σύντομα τα χαρτιά του. Με την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής κηρύσσεται καθολική αποχή από πάσης φύσεως τροφή μετά από σχετική εισήγηση του Αγίου Υπουργού Οικονομικών. Υπολογίζεται έτσι ότι θα εξοικονομηθούν πόροι που κατασπαταλούνται σε φαγητό, ενώ παράλληλα θα επέλθει ξεκαθάρισμα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Μάρτιος

Η συγκυβέρνηση αποφασίζει να λύσει οριστικά το πρόβλημα του «διογκωμένου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα». Ημίμετρα, εφεδρείες και ευφημισμοί δεν χωρούν. Μάλιστα για να μη διογκωθούν οι δείκτες ανεργίας με τις 150.000 απολύσεις, εφαρμόζεται συμπληρωματικό πρόγραμμα μη οικιοθελούς αποχώρησης (από τη ζωή) των  απολυόμενων. Το πρόγραμμα ονομάζεται Endlösung (Τελική Λύση). «Δεν κατανοούμε τις αντιδράσεις της ‘παλαβής αριστεράς’, πρόκειται για αποτελεσματική πρακτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία στον ευρωπαϊκό χώρο τη δεκαετία του 1940» γράφει έγκριτος σχολιάστης της επικαιρότητας σε έγκριτη εφημερίδα. Επίσης δίδεται η διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο κ.Κουβέλης χαρακτηρίζει άδικο το μέτρο αλλά προσθέτει ότι δεν επιθυμεί να διαταραχτεί η πολιτική ομαλότητα της χώρας.

 Απρίλιος

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την ηγεσία (όταν ο πρόεδρος ΓΑΠ, πράξει το καθήκον του και ανοίξει τα χαρτιά του), επιδίδονται σε ρεσιτάλ αυτομαστιγώματος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης «χρυσής διετίας». «Υπήρξα ανάλγητος, κρετίνος και σαρδανάπαλος» δηλώνει ο κ. Βενιζέλος. «Καταστρέψαμε τη χώρα και την κοινωνία» δηλώνει με υπερήφανη συντριβή ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο κ.Λοβέρδος κάνει ρελάνς και στους δυο «θέλουμε ισχυρή εντολή για να ακολουθήσουμε ως το τέλος την οδό του μαρτυρίου και της απωλείας».  Ο εορτασμός του Πάσχα αναβάλλεται επ’ αόριστον, ή τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. «Πετύχαμε στο έργο μας. Ζούμε μια ατέλειωτη Μεγαλοβδομάδα» δηλώνει περιχαρής ο κ. Καρατζαφέρης.

 Μάιος

Ο κ.Σαμαράς απειλεί να αποσύρει τη στήριξή του από την συγκυβέρνηση, αν δεν προσδιοριστεί επακριβώς ο χρόνος των επόμενων εκλογών. Ακολουθούν πυρετώδεις διαβουλεύσεις. Τελικά ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει ικανοποιημένος από τη ρητή διαβεβαίωση που αποσπά ότι «εκλογές θα γίνουν σε τρία τέρμινα, ή εναλλακτικά στη γέμιση του φεγγαριού».  Κινητικότητα στο χώρο της Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου. «Έτσι οικοδομούμε το ΠΑΣΟΚ των ονείρων μας».

 Ιούνιος

Σε επαναλαμβανόμενες έρευνες κοινής γνώμης ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός επικρατεί ο «Κανένας». Ωστόσο με κατηγορηματικές δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Κανένας ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί την εξουσία. «Δε θα παραλάβω τα άπλυτά τους και τα μπαλωμένα τους…» υπογραμμίζει.  Κατόπιν τούτου το πολιτικό σύστημα ανασαίνει με ανακούφιση και μπορεί να αναχωρήσει απερίσπαστο για διακοπές.

Ιούλιος

Έξοδος από το Ευρώ. Με αιφνιδιαστική πρωτοβουλία της η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοινώνει την αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη. Το νέο νόμισμα απηχεί τις στενές σχέσεις του Γέροντος Υπουργού Οικονομικών με την ομόδοξη και αδελφή Ρωσία. Ονομάζεται «ΕυΡούβλι». Στο χαρτονόμισμα των 20 ευρουβλίων στη μια όψη απεικονίζεται η Λίμνη Βιστωνίδα και η Τιμία Ζώνη, ενώ στην άλλη όψη η εμβληματική φυσιογνωμία του πρωτοπόρου  Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν.

Αύγουστος

Τη χώρα κατακλύζουν πλήθη ομόδοξων Ρώσων για διακοπές. Οι Έλληνες δεν κάνουν διακοπές αφενός γιατί δεν έχουν μία, και αφετέρου για να μείνουν οι παραλίες άδειες για τους συναλλαγματοφόρους ξένους. Στο τέλος του μήνα κάνει δυναμική επανεμφάνιση στα πολιτικά πράγματα ο τ.Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Διακηρύσσει την πίστη του στην επανίδρυση του Κράτους και σε μια νέα σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση της Χώρας. Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων του τσακίζει 4 διπλά πιτόγυρα με απ’ όλα.

Σεπτέμβριος

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας τα σχολεία ΔΕΝ ανοίγουν. Επιτυγχάνεται πρωτοφανής εξοικονόμηση πόρων ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπορούν απρόσκοπτα να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Τελική Λύση». Σε αντιδράσεις που σημειώνονται η κ. Διαμαντοπούλου απαντά αποστομωτικά «τα πολλά γράμματα δεν ωφέλησαν κανέναν για να είναι επιτυχημένος στη ζωή, έχετε μπροστά σας το ζωντανό παράδειγμα». Επίσης σημειώνει με νόημα «οι ανεύθυνοι και λαϊκιστές θέλουν ανοιχτά σχολεία για να λένε μετά ότι δεν έχουν βιβλία και δεν μπορούμε να τα ζεστάνουμε, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι».

 Οκτώβριος

Best seller της χρονιάς το σύγγραμμα του επιτίμου Προέδρου της ΝΔ «Ο δρόμος προς την Αθανασία» από τις εκδόσεις Γουρλής. Έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες επανεκδόσεις, μεταφράζεται σε δεκάδες γλώσσες, ενώ γίνονται συζητήσεις για την κινηματογραφική μεταφορά του, αν και όλοι οι προτεινόμενοι πρωταγωνιστές παθαίνουν σειρά ατυχημάτων. Ο επίτιμος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εισπράξει δεκάρα από πνευματικά δικαιώματα, εφόσον τα έχει παραχωρήσει στο Ίδρυμα Αγάπης για θυγατέρες πρώην πρωθυπουργών «Η Αγία Θεοδώρα».

Νοέμβριος

Ο (ακόμα) Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανοίγει επιτέλους τα χαρτιά του. Ανακοινώνει ένα μακρόπνοο πρόγραμμα διαδοχής του με συντεταγμένες διαδικασίες και την παράταξη ενωμένη. Καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη η 1η Ιανουαρίου 2023. «Είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα, στην πολιτική δεν χρειάζονται βιασύνες». Άλλωστε ο υιός του Ανδρέας ο νεότερος, έχει ακόμα πολλά να μάθει στο πλαίσιο επανίδρυσης, ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης του Κινήματος.

 Δεκέμβριος

Τα Χριστούγεννα καταργούνται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ως αντιπαραγωγική εορτή που βλάπτει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και τα σχετικά εδέσματα κηρύσσονται παράνομα. Επίσης το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» και ένας υπέρβαρος γέρων με ερυθρόλευκη ενδυμασία και λευκή γενειάδα επικηρύσσονται και καταζητούνται με διεθνές ένταλμα σύλληψης. «Η συμπόνια προς αστέγους και λοιπούς αναξιοπαθούντες υποσκάπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας» δηλώνει ο Πρωθυπουργός. Εξ άλλου, παρατείνεται επ’ αόριστο το 2012, μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι και υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.

 Καλή Χρονιά!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Καζαμίας 2012!

  1. Ο/Η Τσαλαπετεινός λέει:

    Συγκλονιστικό προβλέπεται το 2012 και αν κρίνω από την επιτυχία στις προβλέψεις του περυσινού Καζαμία σίγουρα θα είναι. Κι επειδή ο Ιούλιος μου φάνηκε ο πιο συναρπαστικός μήνας, λέω να σου ευχηθώ στα ρώσικα. 😉

    Хороший год
    Красный кенгуру!

  2. Ο/Η paperback writer λέει:

    εντάξει, με τον εφραίμ υπουργό δεν φοβάμαι τίποτα… και φυσικά θα σπεύσω να διαβάσω τον δρόμο προς την αθανασία… η τελική λύση μήπως είναι λίγο σκληρή; 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s