Ποια εν τούτη η κυρία πατρίδα;

Στη Λεμεσό έχω φίλους και φίλες, δικούς μου ανθρώπους πιστεύω… αντιγράφω εδώ ένα εν θερμώ κείμενο της φίλης Χριστιάνας Β. με δυο σκέψεις… είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ παραλογισμός να σκοτώνονται άνθρωποι δίπλα σε «άχρηστα» και «ακίνδυνα» όπλα και πυρομαχικά, και όντως όπως το λέει η Χριστιάνα, δεν πήγαν τα παιδιά για την πατρίδα, θύματα, κουρμπάνια, στα εγκλήματα άλλων επήγαν…

Λίγες πρόχειρες και μάλλον ασυνάρτητες σκέψεις για την ΕΦ και το αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟIΗΣΗ. Oι 18χρονοι μπορούν, αντί να τους τρώει ο λάλλαρος χωρίς να κάμνουν τίποτε στο στρατό τζιαι να διακινδυνεύει η ζωή τους εν καιρώ ειρήνης, να κάμνουν πιο χρήσιμα πράματα.

Να φοιτούν στα πανεπιστήμια, να μαθαίνουν ποίηση τζιαι τέχνες τζιαι γράμματα τζιαι επιστήμες. Να καλλιεργούν τη γη, να κάμνουν έρωτα με τις γυναίκες που αγαπούν, να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής τζιαι να γίνουνται καλύτεροι άνθρωποι, να μαθαίνουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα συμβάλλει στον αληθινό εξανθρωπισμό του κοινωνικού μας περιβάλλοντος, των συνθηκών της ζωής μας, της κοινωνίας μας. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά τζιαι όι πολεμώντας αλλήλους (Τούρκους, μετανάστες, τον τάδε συγκεκριμένο πρόεδρο, την σκιά μας).

Επίσης, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν τες προάλλες δεν είναι «παιδιά της Κύπρου». Στην πραγματικότητα (τζιαι όι στα μελοδραματικά παραμύθκια τζιαι τις κλισέ ατάκες της εθνικιστικής ιδεολογίας τζιαι των κυρίαρχων αφηγήσεων τζιαι των αφηρημένων εννοιών), οι σκοτωμένοι είναι παιδιά ΜΟΝΟ της μάμας τους τζιαι του παπά τους. Όχι της πατρίδας. Τούτη η κυρία πατρίδα στο κάτω-κάτω ποια είναι; Πως είμαστε παιδιά της δηλαδή; Εγώ π.χ. δε νιώθω περισσότερο Κύπρια παρά άνθρωπος ή χίλιες άλλες ιδιότητες που έχω (και οι οποίες είτε με χωρίζουν, είτε με συνενώνουν με άλλα πρόσωπα). Ποια εν τούτη η κυρία πατρίδα της οποίας είμαστε παιδιά; Εμένα προσωπικά ας πούμε ούτε ένα τσάι δε μου κάνει όταν είμαι άρρωστη. Μεν λαλούμε πελλάρες. Τα θύματα της 11 Ιουλίου δεν τα σκότωσε «η πατρίδα» αλλά η εγκληματική αμέλεια και η αμπαλατοσύνη συγκεκριμένων ανθρώπων. ‘Ενιγουεϊ. Περιμένει με δροσερό καρπούζι στη βεράντα, πάω!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s