Καζαμίας 2011!

Ιανουάριος

Σε πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του από τη Νέα Υόρκη ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν διαπιστώνει ότι η ακολουθούμενη στρατηγική για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας είναι λανθασμένη. «Η νέα στρατηγική θα στηριχτεί στην ισχυρή τόνωση της ζήτησης και στην ανάσταση της ελληνικής οικονομίας». Κατόπιν τούτου διπλασιάζονται οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ επιστρέφονται άμεσα τα οφειλόμενα από τις περικοπές του 2010. Σε δημοσιογραφικό ερώτημα σχετικά με τους όρους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους ο κ. Στρος Καν δηλώνει: «με προσβάλλει το ερώτημα, μεταξύ φίλων ας σβήσουμε και πέντε βερεσέδια». Η Κυβέρνηση δηλώνει δικαιωμένη για την επίμονη προσπάθεια της. «Ξαναβρήκαμε την ψυχή μας» δηλώνει ο σ. Λοβέρδος. Σε αυθόρμητο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος αποθεώνεται ο αγωνιστής Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος με την επιστροφή του από το βουνό όπου είχε βγει στο αντάρτικο.

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται η αναζήτηση προέδρου.

Φεβρουάριος


Κύμα χαράς έχει πλημμυρίσει τη χώρα. Ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ εκφράζει τη βαθιά του συγκίνηση για τη δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού και θέτει τους νέους μεγαλεπήβολους στόχους. Μιλώντας στην κολεκτίβα τρακτέρ «Άκης Τσοχατζόπουλος» υπογραμμίζει «τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση της χώρας». Οι πολιτικές δυνάμεις δηλώνουν την ολόθερμή συστράτευση τους. Μοναδικές εξαιρέσεις το ΚΚΕ το οποίο καταγγέλλει σκοτεινά σχέδια του ιμπεριαλισμού και ο επίτιμος της ΝΔ ο οποίος διαπιστώνει ότι η οικονομία δεν αντέχει αλόγιστες παροχές. Ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει την ικανοποίηση του θεωρώντας τις απρόσμενες εξελίξεις καρπό των ακάματων προσπαθειών της ΣΠΙΘΑΣ.

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται η αναζήτηση προέδρου.

Μάρτιος

Κατά τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στις 7 του μηνός ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ ίπταται με γιγάντιο χαρταετό πάνω από τη χώρα διαπιστώνοντας με τα ίδια του τα μάτια την άφατη χαρά των πολιτών η οποία εκφράζεται με υπερκατανάλωση ταραμοσαλάτας και λαγάνας. Καλεί δε τον πληθυσμό να τηρήσει τη νηστεία της Σαρακοστής όχι πλέον για λόγους λιτότητας αλλά για λόγους «μεσογειακής δίαιτας». Την αμέσως επόμενη ημέρα αναγγέλλεται η διάλυση ΜΑΤ και λοιπών κατασταλτικών μηχανισμών από το σ. Παπουτσή. Οι υπηρετούντες ένστολοι στους εν λόγω μηχανισμούς μετατάσσονται αναγκαστικά σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου σε τιμητική θέση παρελαύνουν οι αδούλωτες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην ουρά της παρέλασης αγήματα κουκουλοφόρων ραίνουν με άνθη τους ευζώνους στον άγνωστο Στρατιώτη.

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται η αναζήτηση προέδρου.

Απρίλιος

Με την ευκαιρία του πάνδημου εορτασμού του Πάσχα το φιλί της αγάπης ανταλλάσσουν Σαμαράς – Μπακογιάννη και αναγγέλλουν τη μελλοντική συμπόρευση τους «για το καλό της πατρίδας και της παράταξης». Μυστικός προξενητής υπήρξε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο αδελφός Κυριάκος. Σύμφωνα με πρόταση του πάνσοφου Κυβερνήτη ΓΑΠ σχεδόν εξαλείφεται η κατανάλωση αρνιών, κοκορετσίου και λοιπών χολιστερινούχων. Άλλωστε με εγκύκλιο της σ. Μπιρμπίλη έχει απαγορευθεί το άναμμα φωτιάς για υπαίθρια μπάρμπεκιου διότι συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επίσης ανακοινώνεται η ανάληψη πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση για την εξεύρεση Προέδρου στον Παναθηναϊκό.

Μάιος

Στον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμμετέχουν με υψωμένη γροθιά ο σ. Σαρκοζί και η σ. Μέρκελ. Ωστόσο μικρά συννεφάκια αρχίζουν να σκιάζουν την ευτυχία της ελληνικής κοινωνίας. Μιλώντας στο κολχόζ ζαχαρότευτλων «Κϊμων Κουλούρης» ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ διαπιστώνει καθυστερήσεις στη σοσιαλιστική οικοδόμηση και αποκλίσεις από την ορθή επαναστατική πορεία. Εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι αναφέρεται στον Αντιπρόεδρο Πάγκαλο ο οποίος πιάστηκε με παράνομο οβελία παραμάσχαλα. Στην απολογία του ενώπιον λαϊκού δικαστηρίου ο τ. Αντιπρόεδρος ψέλλισε «όλοι μαζί το φάγαμε» (το αρνί). Ο Πάγκαλος τιμωρείται με αυστηρή νηστεία και καταναγκαστικά έργα σε αμπελοκαλλιέργειες στη Τζιά.

Εντείνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες για την εξεύρεση Προέδρου στον Παναθηναϊκό.

Ιούνιος

Το ελληνικό πείραμα αποτελεί αντικείμενο διεθνούς θαυμασμού. Στρατιές τουριστών συρρέουν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να ζήσουν από κοντά το ελληνικό θαύμα. Παρατηρείται άλμα στον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων. Ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ αποδίδει αναδρομικά τα εύσημα στην αδίκως συκοφαντημένη ακούραστη αγωνίστρια σ. Αγγελική Γκερέκου. Ο σύζυγος της εν λόγω συντρόφισσας Απόστολος Βοσκόπουλος αναλαμβάνει να γράψει τον ύμνο της ελληνικής παπανδρεϊκής επανάστασης στο γνωστό σκοπό «Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά».

Ανακοινώνεται το κυβερνητικό σχέδιο για την προεδρία του Παναθηναϊκού: συμπροεδρία Τσίμα – Πρετεντέρη με εναλλαγή ρόλων, όταν προεδρεύει ο ένας θα ρητορεύει ο άλλος από το γυαλί και αντιστρόφως.

Ιούλιος

Με δεδομένη την πρωτοφανή άνθιση της ελληνικής οικονομίας ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ ανακοινώνει δίμηνες διακοπές για όλο τον ελληνικό λαό. Κάνει πράξη έτσι το όραμα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για τα «μπάνια του λαού». Σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για πιθανές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα απαντά με το αποστομωτικό «λεφτά υπάρχουν». Κατόπιν τούτου τα αστικά κέντρα αδειάζουν, τα νησιά κοντεύουν να βουλιάξουν από κόσμο, οι παραλίες γνωρίζουν πρωτοφανή συνωστισμό. Ο πάνσοφος Κυβερνήτης περιοδεύει σε όλη τη νησιωτική χώρα με το τρισένδοξο επαναστατικό κανώ του, συνοδευόμενος από στολίσκο θαλασσίων ποδηλάτων. Γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από τα πλήθη των παραθεριστών.

Αύγουστος

Ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου επέρχεται ο «ιστορικός συμβιβασμός»: Σαμαράς – Μητσοτάκης συναντιούνται σε εξωκκλήσι στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και δίνουν τα χέρια. «Περασμένα ξεχασμένα» δηλώνουν περιχαρείς στις τηλεοπτικές κάμερες. Δυστυχώς στη συνέχεια ο Α. Σαμαράς, επιβαίνοντας σε κότερο για ολιγοήμερη κρουαζιέρα εξαφανίζεται από τα ραντάρ και τους χάρτες. Κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός αλλά οι έρευνες αποβαίνουν άκαρπες. Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την έντονη ανησυχία του. Παράλληλα με υπαινικτικό τρόπο στο τέλος της δήλωσης του αναρωτιέται μήπως είναι καιρός να αναλάβει «προσωρινά» την ηγεσία της ΝΔ η κόρη του Θεοδώρα.

Σεπτέμβριος

Ανοίγουν τα σχολεία: κενά δεν υπάρχουν, ο εξοπλισμός παντού πλήρης, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους. Μάλιστα προεξοφλούνται μισθοί δύο μηνών προκειμένου «να κάνουν κι αυτοί το κουμάντο τους», όπως τονίζει η σ. Διαμαντοπούλου. Στη ΝΔ αναλαμβάνει προσωρινή Πρόεδρος η κ. Μπακογιάννη η οποία καταγγέλλει την Κυβέρνηση για «πρωτοφανή ολιγωρία» στις έρευνες για την ανεύρεση του αγνοούμενου Α. Σαμαρά. Αναγγέλλει τη σύσταση ειδικής επιτροπής του κόμματός της  για τη διεξαγωγή των ερευνών με επικεφαλής τον αδελφό Κυριάκο.  Συναντιούνται οι κ.κ. Τσίπρας και Κουβέλης και ανακοινώνουν τη σύγκληση ενωτικού Συνεδρίου της Αριστεράς απευθύνοντας πρόσκληση στους πάντες να συμμετάσχουν.

Οκτώβριος

Κοσμογονία στο χώρο της Αριστεράς: στο ενωτικό συνέδριο των Τσίπρα – Κουβέλη, δίνει το ενεργό του παρών και ο σ. Αλαβάνος. Επίσης για πρώτη φορά χαιρετισμό απευθύνει εκπροσωπώντας το ΚΚΕ η σ. Γαρυφαλλιά Κανέλλη. Οι πάγοι έχουν αρχίσει να λιώνουν. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η παραίτηση της σ. Δαμανάκη από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η εθελοντική στράτευση της στο ενωτικό νέο εγχείρημα. Μετά από προσπάθειες μηνών ανευρίσκεται τελικά ο Α. Σαμαράς σε «κατηραμένη νήσο, νήσο των Αζορών». Επιστρέφοντας στην Αθήνα και ξαναβρίσκοντας τα λογικά του αναγγέλλει την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ο οποίος  θα πραγματοποιήσει την «υπέρβαση». Το όνομα αυτού «Πολιτική Άνοιξις 2: η επιστροφή».

Νοέμβριος


Ανεπιβεβαίωτες φήμες από διεθνείς οικονομικούς και τραπεζικούς οίκους μιλούν για «γίγαντα με πήλινα πόδια» αναφερόμενες στην ελληνική οικονομία. Ο σ. Παπακωνσταντίνου, κομισάριος επί των οικονομικών, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες, χλευάζοντας τους διεθνείς αιματορουφήχτρες κεφαλαιοκράτες. «Η επανάσταση δε σταματά venceremos!» είναι η καταληκτική του δήλωση. Όμως οι φήμες επιμένουν και κύμα φυγής κεφαλαίων από τη χώρα παρασύρει τους «έχοντες και κατέχοντες». Ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ μιλώντας στο σοβχόζ παραγωγής βιολογικής ελιάς «Γιώργος Κατσιφάρας» διατρανώνει την ηρεμία και την αισιοδοξία του: «οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού δεν κινδυνεύουν, το πιστόλι είναι γεμάτο και πάνω στο τραπέζι!».

Δεκέμβριος

Τελικά λεφτά δεν υπήρχαν. Μπροστά στην απειλούμενη στάση πληρωμών και τη χρεωκοπία ο πάνσοφος Κυβερνήτης ΓΑΠ αναλαμβάνει πυρετώδεις πρωτοβουλίες. Σύρει τους ευρωπαίους εταίρους στην οικοδόμηση ενός μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Τελευταία στιγμή στο μηχανισμό (ξανα) μπαίνει και το ΔΝΤ. Μιλώντας από το ακριτικό Καστελλόριζο ο πάνσοφος Κυβερνήτης μιλάει για θυσίες, πυξίδες και Ιθάκες. Ανακαλείται από την εξορία του ο τ. Αντιπρόεδρος ο οποίος καταιγιστικά αρχίζει να βρίζει όλους τους ρεμπεσκέδες, ανεπρόκοπους, ακαμάτηδες και φαταούλες. Οι δεσμεύσεις για θυσίες το 2012 περιλαμβάνονται σε ογκώδη τόμο με το πρωτότυπο όνομα «Μνημόνιο»…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Καζαμίας 2011!

 1. Ο/Η Rodia λέει:

  Ααααααααααααα δεν παιζω λεμε… Μας τα χαλασες στο τελος!
  Ο καλυτερος καζαμιας εβερ!!! Και του χρονου καλυτεροτερος :)))

 2. Ο/Η Τσαλαπετεινός λέει:

  Αιτούμαι άμεσης επανεξέτασης και επαναδιατυπώσης των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Η χρονιά οφείλει να κλείσει όπως άρχισε.

  Rodia, πες κάτι και εσύ!

 3. Ο/Η redkangaroo λέει:

  Αγαπητοί φίλοι Τσαλαπετεινέ και Rodia γιατί δεν σας αρέσει το κλείσμο του 2011 όπως το προέβλεψαν τα άστρα; Δεν έχετε εμπιστοσύνη στη στιβαρή καθοδήγηση του πάνσοφου Κυβερνήτη μας; Νομίζω ωστόσο ότι ίσως τελικώς να πετύχουμε απλώς «επιμήκυνση» του πρώτου 1ομήνου του 2011, κάτι θα είναι κι αυτό…
  Καλή χρονιά!

 4. Ο/Η Τσαλαπετεινός λέει:

  Δεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα η λύση της ‘επιμήκυνσης’ αρκεί να εφαρμοστεί μόνο στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο όπου προβλέπονται δίμηνες διακοπές κι όχι στο σύνολο του δεκαμήνου.

  (Όλες τις περικοπές μπορώ να τις αντέξω εκτός αυτές που θίγουν βάναυσα τα όνειρα θερινής νύχτας! )

 5. Ο/Η Rodia λέει:

  Επιμένω για ορθη επαναληψη του α’ 10μήνου απο Νοέμβρη και μετά και για ύστερα βλέπουμε… Να περασουμε 20 μηνες στη χλίδα δλδ.
  Καλη και Χαρούμενη χρονια. Γερά και δυνατά! 🙂

 6. Ο/Η Allu Fun Marx λέει:

  Ε, με τέτοιες προβλέψεις δεν την γλιτώνουμε την μετανάστευση στην Αυστραλία!
  Και μάλιστα χοροπηδώντας σαν τα καγκουρό…
  Καλή χρονιά

 7. Ο/Η menoumeantiparo λέει:

  Καλή χρονιά σε όλους. Η κρίση και ακυβερνησία φέρνει εμπνευση και προωθεί τη σάτιρα. Εύγε.
  Δείτε και αυτόν που κυκλοφόρησε στο νησί μας και νομίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα καυστικός κι επιτυχημένος.

  Keep on blogging.

 8. Ο/Η paperback writer λέει:

  φα ντα στι κό!!! χαλάστηκα κι εγώ λίγο στο τέλος. τόσο καλογραμμένο που σε κάποιες φάσεις πίστεψα ότι όλα αυτά μπορούν πράγματι να γίνουν και γέμισα αισιοδοξία… τουλάχιστον έτσι φορτώνεις ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε αντιξοότητες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s