Δύναμη για Αλήθεια;

Με το Βραβείο των γερμανών Τραπεζιτών στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» τιμήθηκε ο πολυχρονεμένος σοσιαλιστής Κυβερνήτης μας. Τι ακριβώς του αναγνώρισαν δηλαδή; Τις μεγάλες αλήθειες που ξεστόμιζε πέρσι τέτοια εποχή, φωνάζοντας στεντόρεια «Λεφτά Υπάρχουν»; Τις «αλήθειες» που τον έφεραν στην εξουσία για να τις ξεχάσει πριν αλέκτωρ φωνήσαι;…

Μάλλον καθώς είπε ο τραπεζίτης Άκερμαν του αναγνώρισαν ότι αντιμετώπισε τον κίνδυνο «να χάσετε το αξίωμά σας και να γίνετε ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στο λαό σας» καθώς επίσης και το γεγονός ότι «αντιστάθηκε στο μεγάλο αριθμό διαμαρτυριών και στις εν μέρει βίαιες διαδηλώσεις κατά του αυστηρού προγράμματος λιτότητας» (ώπα και αντιστασιακός ο ΓΑΠ). Δεν είναι ανέκδοτο αλλά μάλλον είμαστε πλέον για τα καλά στη ζώνη του Λυκόφωτος, την ώρα που ο πολύς κόσμος αναστενάζει, που νέα μέτρα και περικοπές είναι στο συρτάρι και ετοιμάζονται να τεθούν σε εφαρμογή, ο Πρωθυπουργός ταξιδεύει για να βραβευθεί από τους τραπεζίτες (το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν βέβαια…).

Και κερασάκι στην τούρτα: το βραβείο (το χρυσό τέθριππο) αφιερώνεται από το βραβευθέντα Κυβερνήτη στον ελληνικό λαό. Εκεί πια αναρωτιέσαι, είναι ανάγκη να μας δουλεύουν κι από πάνω;  Σε ότι μας αφορά πάντως, ως Ερυθρό Καγκουρώ, αποποιούμεθα του βραβείου, δεν το θέλουμε: ας δώσει καλύτερα πίσω σε καμιά γιαγιά τη σύνταξη που της έκοψε και μετά ξανασυζητάμε. Αν και με τέτοιες βραβεύσεις μάλλον ιδέες παραπάνω τους βάζουν.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s